Güne Başlarken Yapmanız Gereken 4 Şey - Artış Collection

Güne Başlarken Yapmanız Gereken 4 Şey

Daha Zinde Bir Başlangıç İçin Basit Detaylar

Çoğunlukla böyledir; güne nasıl başlarsanız öyle devam edersiniz. Alarmın sesiyle yataktan fırlayıp kahvaltı yapmadan, hatta tam olarak uyanmadan apar topar evden çıktığınızda, günün geri kalanını gergin ve tahammülsüz geçirmeniz yüksek bir olasılık. Günün karmaşasına kendinizi teslim etmeden önce en ince ayrıntılarla kendinizi şımartmanız, daha yüksek bir tahammül gücü verecektir. Düşünün, onlarca Bayan Sabahlık Modelleri içinden seçtiğiniz şık sabahlığınızı üstünüze geçirip, kısa da olsa kahvaltı için kendinize vakit ayırsanız, zihniniz güne daha sakin ve berrak şekilde başlayabilir.

Sabah bu tür şeyler için daha erken kalkmaya üşeniyorsanız, vaktinizi almayacak basit ama son derece önemli dört aktiviteyle rutininize fark katabilirsiniz.

Vücudunuzu Esnetin

Aslında çoğu kez bunu farkında olmadan, üzerinde bilinçli şekilde düşünmeden yaparız, çünkü buna bedenin ihtiyacı vardır. Uyanınca gerinmek, gece uykusu boyu hareketsiz kalan kasları canlandırmak, vücudu uyandırmak için oldukça önemli.

Elbette en güzeli, sabah uyanınca bedeni esnetici egzersiz hareketleri yapmak, fakat buna hevesiniz ya da vaktiniz yoksa uyanınca gerinme hareketini bilinçli olarak daha uzun şekilde yaparak, egzersiz etkisine yakın bir etki elde edebilirsiniz. Özellikle bacak ve üst gövde kaslarınız gerilecek şekilde vücudunuzu dilediğiniz gibi esnetin.

Su İçin

Sabah aç karnına bir ya da iki bardak su için. Bu, gün boyu gerçekleşecek sindirim faaliyetleri için sindirim sistemini daha iyi hazırlar, toksik maddelerin idrar yoluyla vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Duş Almayı İhmal Etmeyin

Hayat kaynağı suyun canlandırıcı ve arındırıcı etkisinden, duş alarak da faydalanın.

Duş almak vücut temizliğinin yanı sıra, kaslar ve zihin üzerinde de etkiye sahiptir. Ilık suyla duş almak sakinleştirici etki meydana getirirken, soğuk su ya da aksine sıcak su, canlandırıcı olacaktır.

Nefes Egzersizi Yapın

Nefes almak deyip geçmeyin. Özel nefes teknikleri, günlük stresle çok daha iyi baş etmenizi sağlayabilir.

Özellikle pazartesi sabahları siz de pazartesi sendromuna maruz kalıyorsanız, sakinleştirici 4- 7- 8 nefes egzersiziyle haftaya daha olumlu bir zihin yapısı içinde başlayabilirsiniz.

Bunun için dilinizin ucunu üst ön dişlerinizin hemen arkasına yerleştirin ve vızıldama sesi çıkararak ağzınızdan nefes verin. Daha sonra ağzınızı kapatın ve içinizden dörde kadar sayarak burnunuzdan nefes alın. Yediye kadar sayarak nefesinizi tutun, ardından yine vızıldama sesi çıkarıp sekize kadar sayarak ağzınızdan nefes verin.  Bu döngüyü üç kez tekrarlayın.

Güne Şık Bir Başlangıç

Kendinizi nasıl hissettiğiniz, üstünüzde ne olduğuyla da ilişkili.

Güne iyi bir başlangıç yapmak için şık sabahlıklardan yardım alabilirsiniz. Birbirinden şık ve kullanışlı sabahlık modellerini online mağazamızdan inceleyebilir, Bayan Sabahlık Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.