Gecelik Alırken Bunlara Dikkat - Artış Collection

Gecelik Alırken Bunlara Dikkat

Gecelik Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

İyi bir gece uykusu, bütün günün verimli geçmesi için olmazsa olmaz şart. Uyku kalitesi üzerinde pek çok şeyin etkisi söz konusu. Uyurken üzerinizde olan giysinin niteliği, bunlardan biri.


Huzurlu bir uyku için, kullandığınız geceliklerin konforlu olması gerekiyor. Peki, Bayan Gecelik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Çok Dar Kesimlerden Kaçının

Bedenin rahat etmemesi, uykuya dalmayı zorlaştırır, gece boyu uykunun sık sık bölünmesine yol açar. O nedenle, vücuda yeterli hareket özgürlüğünün sağlandığından emin olmalısınız.


Bedene yapışan, sıkan kumaşlardan uzak durmanızda yarar var. Gecelik, kan dolaşımını olumsuz etkileyecek yapıda olmamalı. Esnek yapılı alternatiflere öncelik verebilirsiniz. Kesinlikle beden ölçünüzden küçük ölçüye sahip gecelikleri tercih etmeyin.


Kumaş Türünü Önemseyin

Geceliğin hangi kumaştan üretildiği, konfor ve kullanışlılık üzerinde büyük öneme sahip. Hafif yapılı ve nefes alan dokuya sahip kumaşlar önceliğiniz olmalı. Bu noktada değerlendirebileceğiniz materyallerin başında elbette, pamuk geliyor. Pamuk bitkisinin kozalarından elde edilen elyaf, doğal bir materyaldir. Pamuklu kıyafetlerin en dikkat çekici özellikleri, hava transferine izin vere dokuları ve yüksek nem emicilikleri. Bu iki özellik, özellikle yaz aylarında konforlu bir giyim deneyimi sunmakta. Cildin havayla temasını kesmeyen pamuklu kumaşlar, aşırı terlemeye yol açmaz, terleme durumunda terin vücuttan hızla uzaklaşmasını sağlar. Bunlar ayrıca statik elektrik oluşturmaz.


Kayın ağacından üretilen bir malzeme olan viskon elyafı da uyku ürünlerinde sık kullanılan malzemelerden. Viskon, pamuğa benzer özellikler gösterir. Pamuktan daha yüksek bir nem alma oranına sahiptir. Eklendiği kumaşa esneklik ve yumuşak bir doku kazandırır. Bu özellikler sebebiyle viskon içeren kıyafetlerin konfor oranı yüksektir.


Pamuk ve viskon, diğer materyallerle karıştırıldığında ortaya daha kullanışlı kumaşlar çıkar. Pamuk ve viskon içeren kumaşlara polyester de eklenebilir. Polyester, kırışma oranını düşürür, lekelere direnci artırır, kumaşı daha hafif kılar.


Konfor Şıklıkla Buluşuyor!

Rahat giyim, kullanışlı yapı ve şık tasarım… Artış koleksiyonları, bu üç önemli özelliği bir araya getiriyor. Viskon, polyester ve pamuk içerikli kumaşlardan üretilen özgün bayan gecelik tasarımlarını online mağazamızdan inceleyebilir, indirimli Bayan Gecelik Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.